Banner image

Hyperpigmentering

Hvad er hyperpigmentering?

Ujævn hudtone, mørke pletter, melasma, alderspletter og aknear er forskellige former for hyperpigmentering. Det optræder oftest i ansigtet, men kan også forekomme på hals, hænder og krop, enten som pletter eller som større mørke områder. Hyperpigmentering opstår, når der forekommer forøget produktion af det pigment i huden, der hedder melanin. Overproduktion af melanin gør huden mørkere.

Årsager til hyperpigmentering

Hyperpigmentering er en meget almindelig tilstand, og årsagerne kan variere. UV-stråling, hormonel påvirkning, brug af lægemidler eller akne er faktorer, der normalt bidrager til ujævn pigmentering.

Forskellige former for hyperpigmentering

Melasma
Mørke områder, der normalt opstår på kinder, pande og overlæbe, under graviditet eller ved brug af prævention. Omtales ofte som 'the mask of pregnancy'.

Solpletter/alderspletter
Mørke pletter, som normalt opstår i områder, der er udsat for sol, fx ansigtet, hænderne og brystpartiet. Disse mørke pletter fremkommer gradvist ved UV-eksponering og benævnes derfor ofte alderspletter (må ikke forveksles med fregner).

Aknear
Misfarvning, der er tilbage efter udbrud af akne, eller når en hudskade er helet. Nogle gange fører hudens naturlige helingsproces efter inflammation til en uregelmæssig fordeling af pigmenter.

Behandle hyperpigmentering med NEOSTRATA

Hvordan behandles og forebygges hyperpigmentering?

NEOSTRATA tilbyder et bredt sortiment af produkter og behandlinger med teknologier som fx AHA (alfahydroxysyrer) og PHA (polyhydroxysyrer) til stimulering og eksfoliering af huden, C-vitamin til lysning af huden, retinol, som har antiaging- og pigmentudjævnende egenskaber, og endelig dagcremer med SPF, som beskytter huden mod solen og minimerer ny forekomst af hyperpigmentering.


ENLIGHTEN-serien
En serie produkter, der effektivt hjælper mod de fleste pigmenteringsproblemer. Har du gener med melasma eller solpletter? Så er denne serie det rette for dig. Vælg mellem otte produkter med klinisk dokumenterede ingredienser, fx NeoGlukosamin, retinol, C-vitamin og niacinamid, som udvikler en mere jævn hudtone og giver en strålende teint. Desuden bidrager Enlighten-seriens teknologier til at give forbedret struktur og øget modstandsdygtighed.

 

Omkring 80% af hudens aldring skyldes soleksponering. Derfor har solbeskyttelse afgørende betydning for at forebygge yderligere hyperpigmentering, aldringstegn og rynker og tab af elasticitet i huden.

For at reducere synligheden af postinflammatoriske mærker (almindelige ar efter akne) skal du have fokus på ingredienser som mandelsyre, salicylsyre, glykolsyre, tranexamsyre og NeoGlukosamin, som gør hudtonen klarere og jævnere. Opdag vores CLARIFY-serie!

Besøg en af vores eksperter for at få personligt tilpasset hudpleje.

Beskyt dig med solfaktor i solen

Brug af solfaktor (SPF) er et must, hvis du vil passe optimalt på din hud og forebygge pigmentering og for tidlig aldring. NEOSTRATAs dagcremer med SPF fugter og styrker effektivt din hud, samtidig med at de beskytter dig mod solens skadelige stråler. Oplev desuden produkterne fra vores samarbejdspartner Heliocare, som også giver bredspektret solbeskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling.

Tips til at forebygge hyperpigmentering, som skyldes solen

  • Brug tøj med lange ærmer, lange bukser, hat og solbriller.
  • Påfør solfaktor (SPF) mindst 15 minutter før soleksponering.
  • Påfør et nyt lag solfaktor hver anden time.
  • Begræns din soleksponering i perioden mellem kl. 10 og 14.

 

Læs mere om NEOSTRATAs behandlinger, som hjælper dig med at få en jævnere hudtone.

PRODUKTER, SOM ER EGNEDE TIL DIG MED HYPERPIGMENTERING