Banner image

Rynker

Aldring er en smuk og naturlig del af livet

Aldringen er en naturlig del af livet, og rynker får vi alle – før eller senere. Det skyldes dels, at hudens naturlige cellefornyelsesproces aftager i tempo, og at vi har individuelle arvelige anlæg. Det spiller dog også ind, hvor intensivt vi har taget sol, og hvordan vi generelt har behandlet huden.

Hvorfor får vi rynker?

Ligesom resten af kroppen gennemgår huden en gradvis aldring. Med årene bliver hudens naturlige, løbende cellefornyelsesproces stadig langsommere. Samtidig nedsættes hudens evne til at opretholde sin fugtighed med alderen, og spændstigheden ændres også. Huden bliver tør og mindre fyldig og elastisk. Den synker sammen, og der opstår furer og folder – det benævnes også fine linjer og rynker.

Aktiviteten i ansigtsmuskulaturen betyder desuden, at der begynder at komme linjer og rynker. Vores ansigtsmimik gør, at der hele tiden opstår folder i ansigtet, og når huden efterhånden mister sin spændstighed og elasticitet, bliver folderne synlige, også når muskulaturen slapper af.

Solen – den vigtigste årsag til hudens synlige aldring

Nogle gange taler vi om biologisk eller kronologisk aldring og ”fotoaldring”. Fotoaldring forekommer, når huden udsættes for sol. Fotoaldring forstærker ikke alene den biologiske aldring, som er beskrevet ovenfor, men sætter også gang i andre forandringer, som normalt ikke forekommer i aldret hud, der ikke er beskadiget af solen. Huden kan blive plettet, bleggul, fortykket og nogle gange ru i overfladen – med dybere folder og furer. I huden ses udvidede blodkar, og den kan få en læderagtig struktur.

Behandla rynkor med NEOSTRATA

"Man siger normalt, at ca. 80% af hudens aldring skyldes soleksponering.


Hvordan behandles og forebygges alderstegn?

Du er i princippet aldrig for ung til at gå i gang med at pleje din hud. Naturligvis er det lettere at holde den ungdommelige glød og spændstighed ved lige med hudpleje end at genskabe en tilstand, som ikke findes længere. På den anden side er det aldrig for sent at begynde. Når du undgår skadelige faktorer og bruger dokumenteret effektive hudplejeprodukter, er du godt på vej til at forsinke de alderstegn, som ellers venter lige om hjørnet.

Når du anvender hudplejeprodukter med ingredienser, der stimulerer nydannelsen af hudceller, genfugter ned i huden og forbedrer elasticiteten, udsætter du samtidig de synlige alderstegn. Den optimale sammensætning og koncentration afhænger af hudtype og alder. Blandt de gennemprøvede ingredienser med såkaldt antiaging-effekt kan bl.a. nævnes forskellige AHA-syrer, peptider, A-vitamin (retinol) og antioxidanter.

"At komme i gang med en god hudplejerutine handler heller ikke kun om at skrue tiden tilbage. Det er en måde, hvorpå du passer godt på dig selv og tænker på dit velbefindende – self-care!

Mange beslutter sig for at søge hjælp, når de ikke længere kan ignorere de synlige tegn på aldring, og når de første rynker har vist sig, kan det være en god ide at gå over til hudpleje med såkaldt antiaging-effekt. Der findes hudplejende produkter og særlige antiaging-serier, og herudover kan du vælge mellem en række forskellige former for hudplejebehandlinger – hos kosmetologer, hudlæger og plastikkirurger. Den bedste behandling afhænger af problemets omfang kombineret med, hvilket resultat du ønsker.

Eksempler på æstetiske behandlinger, som har til formål at minimere alderstegn

Injektionsbehandlinger med forskellige former for fillers kan forbedre bestemte partier eller rynker i huden. Det sker ved, at huden injiceres med f.eks. hyaluronsyre, hvorefter rynken midlertidigt udfyldes. Det er afgørende, at behandlingen gentages, fordi de injicerede stoffer efterhånden nedbrydes naturligt af kroppen. En anden løsning er at reducere aktiviteten i selve muskulaturen ved at injicere et muskelafslappende stof. Denne behandlingsform kræver også regelmæssig gentagelse. Hvis du ønsker mere gennemgribende ændringer, kræver det mange gange et kirurgisk indgreb, f.eks. et ansigtsløft, som betyder, at ansigtshuden bliver strammet op. De æstetiske behandlinger, som er nævnt her, påvirker ikke hudens overflade og struktur, og derfor anbefales det altid at kombinere med hudplejende produkter og behandlinger for at opnå det optimale resultat. Behandlinger og hudplejeprodukter fra NEOSTRATA har dokumenteret effekt på alle alderstegn og medfører en synlig forbedring af hudens struktur, volumen, tone og fasthed.

Hos en NEOSTRATA-ekspert udføres forskellige former for behandlinger ved hjælp af bl.a. AHA og retinol, som har en veldokumenteret effekt på alderstegn.

TIPS

Når vi bevidst fokuserer på bestemte faktorer, kan vi bremse hudens synlige aldring.

  • Beskyt dig mod solen ved at bruge solbeskyttelsesfaktor hele året. Undgå at tage sol midt på dagen, når solen er kraftigst.
  • Foretag en effektiv hudplejerutine med rens, genfugtende creme og serumprodukter, som er målrettede mod rynker. Supplér med regelmæssig behandling på en hudplejeklinik.
  • Husk en sund livsstil med korrekt kost og motion.

 

Læs mere om NEOSTRATAs klinikbehandlinger mod alderstegn

NEOSTRATAs produkter mod rynker